La III Biennal de Fotografia a l'entorn del Monestir repassa la història dels abats santcugatencs


  • Comparteix:

L'alcalde Recoder va inaugurar la mostra

L'alcalde Recoder va inaugurar la mostra

La Tercera Biennal de Fotografia a l'entorn del Monestir se centra enguany en fer un repàs dels abats que hi ha hagut a Sant Cugat al llarg de la seva història. L'objectiu de la mostra és apropar-nos a la història del Monestir alhora que ens ofereix una nova visió sobre la fotografia antiga.

Aquesta Biennal de Fotografia a l'entorn del Monestir ens proposa la història d'una troballa. Una troballa que va fer en Benet Montserrat, un veí de Sant Cugat que l'any 2000 va localitzar en un mercat de Berlín un tros de la nostra història. El que aquest personatge imaginari va descobrir és una sèrie de fotografies que conformaven l'abaciologi del nostre Monestir. Aquesta és la proposta en què es basa aquesta exposició on s'ha volgut reflectir la història de la fotografia a través de la història del Monestir. Ho explica Pere Formiguera, comissari de la mostra.

Pere Formiguera

El sentit de la mostra és reflexionar sobre la fotografia que es feia als segles XIX i XX i veure com es traslladaven els mites i personatges històrics a la realitat fotogràfica.


Les fotografies han estat obra de Martí Llorens qui va utilitzar una càmera fotogràfica del segle 19. A partir de notes històriques, es van recrear els personatges que podien haver estat els abats del Monestir. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha qualificat l'exposició de sorprenent.

Lluís Recoder

És una mostra sorprenent que convida a reflexionar, com qualsevol mostra de bon art


La mostra es podrà veure fins el 23 de novembre a la Sala Capitular del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.