ICV-EA proposa un Consell de Cultura amb 5 persones escollides per l'Ajuntament i 5 més designades per les entitats


  • Comparteix:

Els ecosocialistes demanen crear una assemblea per a les entitats

Els ecosocialistes demanen crear una assemblea per a les entitats

ICV-EA proposa un Consell de Cultura amb membres escollits per l'Ajuntament i les entitats. La proposta també contempla crear una assemblea, on totes les associacions culturals tinguin representació. Els ecosocialistes han afegit que el primer document de l'equip de govern sobre el consell no està a l'alçada de les expectatives del Pla de Cultura.

La proposta dels ecosocialistes contempla que el Consell de Cultura estigui format per cinc membres designats per l'Ajuntament consensuadament i per cinc membres designats per les entitats. Els integrants consensuats pel consistori i les associacions culturals s'encarregarien d'elegir cinc membres més per a l'òrgan. Finalment, la totalitat dels integrants escolliria el president del consell. La permanència en l'òrgan coincidiria amb la durada del mandat.

Segons els ecosocialistes, el consell s'hauria d'encarregar de fer un seguiment de la partida pressupostària dedicada a cultura, discutir la política cultural local i definir les prioritats en els convenis econòmics entre el consistori i les entitats, entre d'altres funcions.

El regidor ecosocialista, Xavier Laborda, ha assegurat que la composició del consell proposada protegeix l'òrgan de la pressió política.

Xavier Laborda

Creiem que aquesta composició del consell es àmplia i diversa, i que està protegida de les influències polítiques.


A més, la proposta d'ICV-EA contempla crear una assemblea amb representació de totes les entitats culturals de Sant Cugat. Aquest organisme s'encarregaria de l'aprovació del reglament del Consell de Cultura i d'elegir els seus cinc representants al consell, entre d'altres funcions. L'assemblea es reuniria dues vegades a l'any de forma ordinària.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha afirmat que el primer document de l'equip de govern sobre el consell no respon a les expectatives del Pla de cultura.

Xavier Boix

Estem preocupats perquè el primer document de l'equip de govern és fluix i no està l'alçada de les expectatives del Pla de Cultura


La formació ecosocialista ha subratllat que el Consell de Cultura hauria d'entrar en funcionament abans de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.