El jurat de la XV Biennal d'Art Contemporani Català alerta d'una 'crisi de creativitat'


  • Comparteix:

11 joves artistes catalans participaran a la mostra itinerant

11 joves artistes catalans participaran a la mostra itinerant

El jurat de la XV Biennal d'Art Contemporani Català ha seleccionat 11 artistes joves per participar en aquesta mostra, que s'inaugurarà al maig a Sant Cugat i farà un recorregut itinerant per Catalunya i Andorra. El veredicte posa de manifest la tendència conservadora dels nous artistes i la 'crisi de creativitat' que presenta l'art contemporani a l'inici del segle XXI.

Un total d'11 artistes joves de Barcelona, Sabadell, Malgrat de Mar, Cardona i Reus han estat seleccionats per participar a la XV Biennal d'Art Contemporani Català, que organitzen el Museu de Sant Cugat i Canals-Galeria d'Art, amb el suport de la Generalitat i la Diputació de Barcelona i el patrocini de la CAM.

El veredicte del jurat ha posat de manifest una certa 'crisi de creativitat' dels artistes joves, ja que el jurat no ha trobat aportacions massa novedoses entre els 137 dossiers presentats. Així ho ha dit el director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins.

Lluís Campins

Hi ha un bon nivell general, però de moment no trobem cap aportació extraordinària. És un reflex de la situació artística del país i d'Europa. Hi ha una certa crisi d'idees i de creativitat.


Segons els membres del jurat, els artistes que s'han presentat a la convocatòria tenen un perfil molt homogeni. Es caracteritzen per ser molt joves i tenir una formació acadèmica en belles arts. El crític d'art i responsable d'Acció d'Art a l'Obra Pública de GISA, Josep Parera, considera que la tendència general és conservadora.

Josep Parera

Els artistes estan en un refugi, una zona tranquila, aliena al món convuls que vivim. Aquí no es manifesta d'una manera brutal.


De la seva banda, el fundador i director de la Biennal, Josep Canals, troba a faltar un 'revulsiu' que sacsegi el món de l'art contemporani i lamenta que la presència santcugatenca a la Biennal sigui pràcticament inexistent.

Josep Canals

Falta la ràbia de la creativitat i la lluita cultural de l'artista. Això ho notem a Sant Cugat, perquè no hi ha artistes joves locals participant en aquesta Biennal.


La XV Biennal d'Art Contemporani Català s'inaugurarà a Sant Cugat el mes de maig i farà un recorregut itinerant per Mollet del Vallès, la població andorrana d'Encamp, Sant Feliu de Llobregat i Cambrils. La mostra es clourà a Barcelona el desembre del 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.