Pep Blanes exposarà una trentena de dibuixos al Museu per celebrar el seu 75è aniversari


  • Comparteix:

L'artista santcugatenc, Pep Blanes, mostrarà 25 dibuixos de París al Museu de Sant Cugat per celebrar el seu 75è aniversari. La mostra, que es podrà visitar entre l'1 i el 19 de març, també inclou tres obres inèdites del claustre del Monestir. Blanes cedirà un d'aquests originals al Museu.

La mostra de Pep Blanes estarà dividida en quatres parts. La primera sèrie de dibuixos se centrarà en ponts de París. La segona inclourà obres del barri de Montmartre, mentre que la tercera estarà dedicada a la catedral de Notre Dame. Finalment, la darrera part de la mostra recull dibuixos d'indrets parisins com el museu del Louvre, la universitat de la Sorbonne i el barri de Saint Germain, entre d'altres espais.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, destaca la tasca de Blanes a l'hora d'organitzar aquesta exposició.

Àngels Solé

Més enllà del Blanes artista, hi ha una persona còmplice i generosa que ha organitzat una exposició sense esperar res a canvi.


La relació de Pep Blanes amb París va començar fa 45 anys en una visita a la capital francesa. Des d'aleshores, l'artista santcugatenc ha viatjat en moltes ocasions a aquella ciutat per convertir-la en motiu de les seves obres.

L'exposició que servirà per celebrar el 75è aniversari de l'artista també inclou tres obres inèdites sobre el claustre del Monestir. Blanes ha avançat que cedirà un dels tres originals al Museu de Sant Cugat. Escoltem Pep Blanes.

Pep Blanes

Faig una donació d'un dibuix original al Museu, perquè encara no en tenia cap. L'obra recull el detall d'un capitell del claustre.


La mostra s'inaugurarà l'1 de març i es podrà visitar fins al dia 19 d'aquell mes. Pep Blanes ha fet més de 250 dibuixos del Monestir. L'artista local va rebre el premi 'Santcugatenc de l'any' el 1995 pels seus treballs artístics sobre el claustre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.