La Comissió de la Dignitat recorda que encara queden documents per retornar a Catalunya


  • Comparteix:

L'historiador Borja de Riquer i el director de l'Arxiu Nacional, Josep Maria Sans Travé, han analitzat aquest dilluns el retorn dels primers documents de la Generalitat republicana a Catalunya. En una xerrada organitzada pels Amics de la Unesco, De Riquer i Sans Travé han recordat que encara queda pendent l'arribada dels arxius de particulars, associacions i ajuntaments.

El membre de la Comissió de la Dignitat i historiador, Borja de Riquer, ha remarcat que encara no han arribat a l'Arxiu Nacional set lligalls dels primers documents que havien de ser retornats a Catalunya. Finalment, no es van traslladar davant els dubtes de qui són els seus legítims propietaris.

No obstant això, De Riquer s'ha mostrat convençut que s'acabarà culminant el retorn íntegre dels arxius. L'historiador ha subratllat que els documents d' associacions i ajuntaments arribaran amb l'aprovació de la Llei de la Memòria al Congrés. De Riquer diu que el ministeri de Cultura enviarà els lligalls pendents.

Borja de Riquer

Han vingut 500 caixes, però encara en falten algunes. Suposo que el ministeri de Cultura les farà arribar.


De la seva banda, el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, ha especificat que els documents dels particulars arribaran al nostre país en una segona fase del retorn. Sans Travé resumeix els documents pendents de retornar a Catalunya.

Josep Maria Sans Travé

La documentació dels ajuntaments hauria d'arribar amb l'aprovació de Llei de la Memòria.


Amics de la Unesco Sant Cugat-Valldoreix ha organitzat la xerrada al Museu de Sant Cugat. Prop de 40 persones han assistit a l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.