El grup Schola Antiqua porta al Teatre-Auditori les cançons que cantaven els antics monjos


  • Comparteix:

L'actuació s'emmarcava dins els actes de l'Any de la Vila

L'actuació s'emmarcava dins els actes de l'Any de la Vila

Unes 150 persones han assistit aquest diumenge tarda al concert de música litúrgica a càrrec del grup Schola Antiqua. Les cançons del repertori, fruit de la recerca del museu de la ciutat, són peces que els monjos del Monestir cantaven el dia de Sant Cugat. L'actuació s'ha emmarcat dins els actes de l'Any de la Vila.

El Teatre-Auditori i el Museu de Sant Cugat han ofert, de la mà del grup Schola Antiqua, un concert de música litúrgica que ha permès conèixer les cançons que cantaven els monjos el dia de Sant Cugat.

Les peces del repertori, interpretades per aquest grup madrileny que dirigeix l'expert en cant gregorià Juan Carlos Asensio Palacios, provenen dels cantorals del Monestir i d'altres institucions eclesiàstiques medievals.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha remarcat la capacitat d'aquesta formació per interpretar música fins ara descoenguda pels santcugatencs.

Àngels Solé

Schola Antiqua s'ha vist amb cor d'interpretar la música d'una missa fins ara oculta.


Per la celebració d'aquest concert s'ha comptat amb l'assessorament del professor de musicologia de la Universitat de Lleida, Màrius Bernadó.

El concert ha format part de la programació d'actes de l'Any de la Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.