El músic Xavier Blanch explica la trajectòria de Mozart en una xerrada al Café-Auditori


  • Comparteix:

El músic i professor Xavier Blanch ha repassat l'evolució musical del compositor Mozart en una xerrada al Cafè Auditori. Blanch ha destacat que Mozart va ser considerat un nen prodigi, però que el seu màxim reconeixement com a músic va arribar després de la seva mort.

La xerrada de Blanch, emmarcada dins els actes de l'Any Mozart, ha servit per explicar com un reconegut nen prodigi, admirat a tots els escenaris d'Europa del seu temps, es va acabar convertint en un geni adult, i quines són les raons que permeten afirmar que Mozart va ser realment un geni.

Xavier Blanch també ha incidit en els interessos comercials i turístics que fan interessant remarcar la figura del geni de Salzburg, i ha volgut destacar el fet que Mozart, tot i haver estat un nen prodigi, no va ser especialment reconegut durant la seva època.

Xavier Blanch

Mozart va tenir una vida complicada i una música fabulosa. Va ser molt apreciat com a nen prodigi a tot Europa, però posteriorment va ser un compositor de reconeixement mitjà.


D'altra banda, el músic i professor també ha volgut recordar la important influència que ha tingut Mozart en la cultura i la música actuals.

Xavier Blanch

Moltes músiques de pel·lícules tenen els seus origens en Mozart, i ha influenciat molt als compositors posteriors. Es tracta d'un compositor indiscutible pels intèrprets, els historiadors i pels musicòlegs.


Els actes amb motiu de la commemoració de l'Any Mozart s'allargaran durant tot aquest any a Sant Cugat amb propostes com una exposició de Pilarin Bayés a la Biblioteca del Mil·lenari, un concert de tardor al Teatre-Auditori o la projecció de la pel·lícula 'Amadeus' dins del cicle de cinema d'autor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.