El Cor del Gran Teatre del Liceu recorda la figura de Romano Gandolfi a Sant Cugat


  • Comparteix:

La música de Brahms i d'Stravinsky ha servit aquest diumenge per homenatjar l'històric director del Cor del Gran Teatre del Liceu, Romano Gandolfi, mort fa dos anys. El concert, que ha arribat a Sant Cugat després que dijous passat es fes a Barcelona, ha constat del mateix programa que Gandolfi havia dirigit en moltes ocasions.

Romano Gandolfi havia estat director del Cor del Liceu des del 1982 fins el 1993. Per recordar-lo, s'ha recuperat un repertori que uneix dos dels compositors més admirats per Gandolfi, Johannes Brahms i Igor Stravinsky.

L'actual director del Cor del Liceu, l'italo-argentí José Luis Basso, explica el significat d'aquest concert.

José Luis Basso

Aquest concert és un homenatge al mestre Romano Gandolfi, director del Cor del Liceu durant 10 anys. Aquest és un programa que ell havia dirigit molt.


De Brahms s'han interpretat els quatre 'Cants per cor femení' i els 'Valsos amorosos, i d'Stravinsky les famoses 'Noces', que havien posat música a un espectacle escrit per Jean Cocteau.

El director José Luis Basso parla de la unitat del programa.

José Luis Basso

Tenen com a particularitat que parlen de l'amor. La primera part parla de l'amor romàntic, i la segona dels ritus tradicionals del matrimoni.


Després del seu pas per Sant Cugat, el Cor del Liceu encara representarà aquest concert a Reus i a Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.