L'EMD organitza un cicle de xerrades per parlar de sexualitat des de diferents punts de vista


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix ha programat un cicle de conferències-col·loqui sobre la sexualitat. A partir del dia 18 d'abril i fins el 9 de maig, la Nau de Cultura serà escenari de 4 debats que tractaran sobre el paper de la sexualitat en la societat actual, amb una especial atenció a temes com l'homosexualitat i el nou concepte de família en el segle XXI.

La sexualitat és un tema de debat que mereix ser tractat amb profunditat. Sota aquesta premisa, la vocalia de la Cultura de Valldoreix, encapçalada per Josep Casadellà, s'ha proposat reflexionar en profunditat sobre el paper de la sexualitat en les relacions socials i familiars actuals.

Amb aquest objectiu, es faran 4 conferències-debat que, segons Casadellà, permetran parlar de la sexualitat com un element més de la societat, més enllà del simple acte sexual.

Josep Casadellà

Hem programat un cicle de conferències sobre sexualitat en general en que l'orientació sexual n'és un component més.


Casadellà ha aprofitat per qüestionar la posició de l'Església respecte a la sexualitat, ja que segons el seu punt de vista, la perversió és prescindir, inhibir o reprimir certa part del cos.

El cicle de conferències s'obrirà el proper dimarts 18 d'abril amb una taula rodona sobre 'Diversitat Sentimental en el nucli de la família' en què es tractarà el conflicte familiar que es produeix quan un dels membres de la família declara la seva orientació sexual. La xerrada anirà a càrrec d'Ester Nolla, presidenta de l'Associació de Pares i Mares de Gais i Lesbianes, i segons Casadellà permetrà aprofundir en un tema del qual falta molta informació com és el procés d'acceptació de la pròpia sexualitat.

Josep Casadellà

Hi ha gent que pensa que l'homosexulitat és un vici, una desviació...però en realitat és un calvari per a qui la pateix fins que no l'accepta.


El cicle continuarà el dimarts, 25 d'abril, amb una xerrada sobre 'Aspectes sociològics de l'heterosexualitat i l'homosexualitat', a càrrec del professor de la universitat de Barcelona, Óscar Guasch. El 2 de maig, el psicoanalista Aureli Garcia parlarà sobre les noves relacions socials i els nous models familiars en la conferència 'La sexualitat i el nou concepte de família en el segle XXI'.

Finalment, la xerrada 'L'imaginari masculí sobre la sexualitat femenina', que farà la psicoanalista Regina Bayo-Borràs, servirà per tancar el cicle el dia 9 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.