Valldoreix celebrarà Sant Jordi amb una fira d'entitats i parades de llibres i roses a la plaça del Centre Cultural


  • Comparteix:

Valldoreix celebrarà enguany la diada de Sant Jordi amb diverses activitats que inclouran, per primera vegada, parades de llibres i roses a la plaça del Casal Cultural. Els actes començaran el dia 22 al matí, amb l'acte institucional de l'EMD, i s'allagaran fins diumenge al vespre amb diferents activitats organitzades per les entitats socials i culturals de la zona.

Per primera vegada, l'EMD ha organitzat un acte institucional amb motiu de Sant Jordi, que tindrà lloc el dia 22 al matí i que servirà també per presentar la nova web de l'Entitat així com el llibre que recull els 25 anys d'història del Premi Literari de Valldoreix i totes les obres guanyadores.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, ha assegurat que es tracta d'una proposta nova que s'afegeix als actes que s'organitzen amb les entitats i que vol contribuir a reforçar la identitat de Valldoreix.

Montserrat Turu

És un acte novedós per nosaltres, perquè a partir d'aquest any farem un acte institucional aquí a la seu de l'EMD per tal de reforçar la nostra identitat i promoure el poble de Valldoreix


Els actes de Sant Jordi a Valldoreix continuaran dissabte a la tarda amb la presentació de treballs sobre premsa catalana d'inicis del s.XX que han fet els alumnes del curs de català del Casal d'Avis i amb un concert de la Coral Esclat de Germanor.

El gruix principal d'actes arribarà però el mateix dia 23, amb diverses activitats a la plaça del Casal Cultural, on per primera vegada hi haurà una fira d'entitats socials i culturals i parades de roses i llibres. Així ho ha explicat el vocal de Cultura de l'EMD, Josep Casadellà.

Josep Casadellà

Ja l'any passat vam començar fent un Sant Jordi molt participatiu i vam voler involucrar totes les entitats que van voler venir, i aquest any hem aconseguit que vingui una fira de totes les entitats veïnals i culturals, i per primera vegada també hi haurà venda de llibres i roses


Casadellà ha volgut destacar la voluntat de col·laboració i cohesió de les diferents entitats de Valldoreix, que s'han coordinat per organitzar un seguit d'activitats que comptaran amb una conferència de l'historiador Borja de Riquer sobre 'El moment històric de finals del segle XIX i començament del segle XX', un espectacle infantil sobre la Llegenda de Sant Jordi o una ballada de sardanes amb la Cobla Principal de Collblanc.

Ja a la tarda, els actes continuaran amb el muntatge 'Catalunya i Mossèn Cinto', a càrrec dels Marxosos del Vallès, l'espectacle 'Eduard Araujo diu: sis poetes catalans', de l'associació cultural Pentagrama i l'obra de teatre 'La Monyos' d ela mà del grup Espiral.

Les propostes pel dia del llibre i la rosa també inclouran la presentació del número 7-8 de la revista Valldaurex i un concert de cloenda a càrrec de la Coral l'Harmonia. Totes aquestes activitats es faran a l'entorn de la Nau de Cultura i el Casal Cultural.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.