Pere Vivó recull la història del Monestir i de la ciutat en el llibre 'El Monestir de Sant Cugat a partir dels monjos i enllà'


  • Comparteix:

El llibre es presenta avui de la mà dels Amics de la Unesco Valldoreix- Sant Cugat

El llibre es presenta avui de la mà dels Amics de la Unesco Valldoreix- Sant Cugat

L'associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat presenta el llibre 'El Monestir de Sant Cugat a partir dels monjos i enllà' de l'escriptor Pere Vivó i Gili. En el marc dels actes de l'Any de la Vila, el llibre parla de l'activitat diària del Monestir i permet conèixer amb més profunditat la història de la nostra ciutat. L'associació també ha presentat el cicle de conferències programades per l'abril i el maig sobre un dels temes de més actualitat, 'La catalanitat de Cristòfol Colom'.

Un 'manuscrit anònim' redactat el segle XVIII és el fil conductor del llibre 'El Monestir de Sant Cugat a partir dels monjos i enllà', una obra que detalla la vida diària del Monestir de Sant Cugat explicada pels mateixos monjos i es presentarà aquest dijous al Palau Abacial. Les actes capitulars i el dietari de la Generalitat, així com materials d'àmbits diversos, han permès a l'autor aconseguir una visió àmplia i enriquida del Monestir de la nostra ciutat.

El resultat és un llibre que té unes característiques més properes al document històric, com explica el president de l'associació d'Amics de la Unesco Valldoreix- Sant Cugat, Llorenç Batchellí.

Llorenç Batchellí

El llibre ajuda a conèixer i a estimar més la història, l'entorn i el Monestir de la nostra ciutat.


Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat també ha presentat el cicle 'La catalanitat de Colom', format per un seguit de conferències que se celebraran durant quatre dijous a partir del 27 d'abril a l'Arxiu Nacional de Sant Cugat.

Un cine-fòrum amb la pel·lícula 'L'apropiació del descobriment d'Amèrica', amb les aportacions del president de la Societat Catalana de Geneologia, Armand de Fluvià, i una conferència del filòleg Jordi Bilbeny, que ha escrit diferents llibres sobre Colom, són algunes de les activitats que ha organitzat l'associació per aquest cicle, que es clourà dijous 25 de maig. Totes les xerrades comencen a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.