La segona fase de l'exposició permanent del Museu s'inaugurarà al setembre


  • Comparteix:

Prop de 100.000 persones han visitat el Museu durant aquests 3 anys

Prop de 100.000 persones han visitat el Museu durant aquests 3 anys

El Museu de Sant Cugat inaugurarà el proper mes de setembre la segona fase de l'exposició permanent, destinada a explicar la història del Monestir i l'origen de la vila. Durant el seus 3 anys d'existència, aquest equipament cultural ha rebut la visita de quasi 100.000 persones, una xifra que des del Museu valoren com a molt positiva ja que suposa una bona acceptació de l'equipament per part del públic.

La segona fase de l'exposició permanent del Museu podria obrir-se al públic el proper mes de setembre. D'aquesta manera, es completaria l'exposició de la seu central d'aquest equipament, amb un espai dedicat a explicar que la història del monestir i l'origen de la vila.

Així ho ha explicat el seu director, Lluís Campins, als micròfons del magazine 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Lluís Campins

Està previst que la seu central del Museu s'inauguri al mes de setembre, on s'explicaran la història del monestir i l'origen de la vila tal i com recull el Pla Director


Campins ha explicat també que, en els 3 anys d'existència d'aquest equipament, el Museu ha rebut la visita de quasi 100.000 persones, la meitat de les quals han estat santcugatencs i l'altra meitat de fora de la ciutat. Per al director del Museu, després de la novetat inicial, l'equipament ja ha entrat en una fase de consolidació i està rebent una bona resposta tant per part del públic general com de l'escolar.

Pel que fa a les subseus, un dels principals esculls continuen sent les obres del Celler Cooperatiu, ja que la segona fase de la rehabilitació de l'edifici continua aturada des de Madrid. Actualment, tècnics de l'Ajuntament i del Ministeri de la Vivenda estan revisant i actualitzant el projecte, però segons Campins, fins que no es facin les obres no es podrà finalitzar el disseny del projecte de musealització.

Lluís Campins

El problema del Celler no és la vessant de museu sinó la rehabilitació de l'edifici ja que hi ha hagut problemes importants amb l'empresa que havia de fer-ho. Fins que no es desencallin aquests problemes, no ho podrem tirar endavant


D'altra banda, continua pendent també el projecte d'ampliació del Museu per la zona del subsòl, on hi ha una sala gòtica, i que en el seu moment va ser rebutjat per la Comissió de Patrimoni de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.