L'Ajuntament i 11 restaurants de la ciutat impulsen una ruta gastronòmica basada en la cuina dels antics monjos


  • Comparteix:

L'objectiu de la iniciativa és donar a conèixer el passat de Sant Cugat i del Monestir a partir de la bona cuina

L'objectiu de la iniciativa és donar a conèixer el passat de Sant Cugat i del Monestir a partir de la bona cuina

Donar a conèixer el passat de Sant Cugat a partir de la cuina dels antics monjos del Monestir és l'objectiu de la ruta gastronòmica medieval que ha impulsat l'Ajuntament amb la col·laboració d'11 restauradors de la ciutat. La proposta parteix de la informació recollida al Costumari del s.XIII del Monestir i recull diverses receptes originals adaptades pel gastrònom Jaume Fàbrega.

Els Costumari del segle XIII del Monestir de Sant Cugat ha permès conèixer extensament els hàbits de vida quotidiana dels antics monjos i també els seus hàbits a l'hora de menjar.

Aquest ha estat el punt de partida d'un projecte que té l'objectiu de crear una marca gastronòmica de Sant Cugat partint del seu monument més emblemàtic com és el Monestir. Per a la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, aquesta ruta gastronòmica ha de permetre als santcugatencs gaudir del bon menjar però també conèixer millor el passat de la nostra ciutat.

Àngels Solé

Nosaltres el que esperem és que amb aquesta ruta, amb aquesta marca gastronòmica, els santcugatencs no només gaudeixin d'una bona cuina sinó que s'apropin encara més al que va significar el Monestir de Sant Cugat


Sota el títol 'La cuina dels monjos', aquesta ruta gastronòmica compta amb la col·laboració d'11 restauradors de la ciutat que ofereixen diferents receptes originals de l'època que han estat adaptades a la cuina actual pel gastrònom Jaume Fàbrega.

L'objectiu de l'Ajuntament és però que, poc a poc, altres restaurants de la ciutat es vagin sumant a la iniciativa. I és per a Àngels Solé, aquest és només el començament d'un projecte que es vol fer extensiu a la resta de municipis que conformen el Camí dels Monjos, des de Sant Cugat i fins a Sant Llorenç.

Àngels Solé

Això tot just és el començament. Nosaltres pensem que poc a poc podem fer que Sant Cugat sigui conegut també per la cuina dels monjos, que també volem estendre, un cop tinguem el Camí dels Monjos acabat i senyalitzat, a la resta de municipis que en formen part


Tots els restaurants que s'han sumat al projecte comptaran amb un distintiu que els identificarà dins aquesta ruta gastronòmica i amb un full explicatiu del projecte i dels plats que oferten. A més, l'Ajuntament ha editat un fulletó on es dóna a conèixer la proposta i que inclou un planell amb tots els restaurants de la ruta.

Per contribuir a difondre aquesta nova marca gastronòmica, el consistori té previst també organitzar diferents esdeveniments, el primer dels quals serà una degustació d'aquestes receptes que es farà el proper 6 de maig al Claustre del Monestir dins el marc dels actes de l'Any de la Vila.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.