L'escriptor, afincat a Valldoreix, Baltasar Porcel guanya el Premi Nacional de Cultura


  • Comparteix:

L'escriptor, afincat a Valldoreix, Baltasar Porcel ha rebut el Premi Nacional de Cultura que atorga la Generalitat per la novel·la 'L'emperador o l'ull del vent'. Aquesta obra ha rebut també altres reconeixements com la Lletra d'Or i el Premi de la Crítica Serra d'Or.

El jurat ha subratllat que l'obra de l'escriptor mallorquí mostra molta imaginació i el rigor intel·lectual que caracteritza Porcel. 'L'emperador o l'ull del vent', editat per Planeta, situa l'argument en els primers anys del domini de Napoleó. Concretament se centra en les consenqüències de la primera derrota napoleònica a Bailén. La història explica l'èxode dels supervivents de l'exèrcit francès per Andalusia i el seu posterior captiveri.
Baltasar Porcel, nascut l'any 1937, és autor d'obres com 'Els argonautes', 'Difunts sota els ametllers en flor' o 'Les primaveres i la tardor'. El darrer llibre que ha publicat és el recull de contes 'Les maniobres de l'amor'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.