L'ANC exposarà part dels documents de la Generalitat republicana en una mostra sobre els 70 anys de la Guerra Civil


  • Comparteix:

La institució ha celebrat aquest dissabte una jornada de portes obertes per donar a conèixer la tasca que fa i els documents que custodia

La institució ha celebrat aquest dissabte una jornada de portes obertes per donar a conèixer la tasca que fa i els documents que custodia

L'Arxiu Nacional de Catalunya exposarà a Sant Cugat bona part dels papers retornats de Salamanca el proper mes d'octubre, en el marc d'una exposició que l'entitat organitzarà sobre el 70è aniversari de la Guerra Civil. Així ho ha explicat el director de l'arxiu, Josep Maria Sans Travé, en el marc de la jornada anual de portes obertes que la institució ha fet aquest dissabte per donar a conèixer les tasques que desenvolupa.

Tot i que en un principi s'havia apuntat la possibilitat que els papers de la Generalitat infatuats per les tropes franquistes durant la Guerra Civil s'exposarien a la nostra ciutat al mes d'abril, finalment la mostra s'ha desplaçat del palau Moja de Barcelona cap a Lleida, on es podrà veure fins a finals d'any.

No obstant això, el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya, Josep Maria Sans Travé, ha manifestat que cap el mes d'octubre l'entitat farà una exposició sobre el 70è aniversari de la Guerra Civil, i bona part del material que s'utilitzarà provindrà d'aquests 'papers'. Escoltem Sans Travé.

Josep Maria Sans Travé

Aquest any l'exposició no vindrà a Sant Cugat, però en canvi a l'octubre es farà una i tant Sant Cugat com tot Catalunya podran veure una exposició sobre els 70 anys de la guerra civil


El director de l'Arxiu ha fet aquestes declaracions en el marc de la jornada anual de portes obertes que la institució organitza amb l'objectiu de donar a conèixer l'entitat, la tasca que fa i el material que s'hi custodia.

Sota el lema '25 anys de l'ANC; la comunicació de la memòria', centenars de persones, bona part d'elles santcugatenques, no s'han volgut perdre aquesta oportunitat i han visitat les instal·lacions de l'Arxiu, especialment preparades per a l'ocasió. El director de l'Arxiu ha valorat especialment el fet que la institució s'obri i s'apropi, en dies com aquest, a la societat.

J.M Sans Travé

Fem aquestes jornades prescindint de la gent. Voldríem molta gent, però l'important és que l'Arxiu estigui obert i a dsposició de la societat.


Cal remarcar que part dels documents exposats aquest dissabte formen part de la documentació incautada durant la Guerra Civil i ara retornada a primers de febrer a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.