La Nit de l'Art es complementarà enguany amb el programa 'ComunicArt' per acostar el procés creatiu als carrers


  • Comparteix:

Les activitats s'allargaran des del dijous 25 fins el diumenge 28 de maig

Les activitats s'allargaran des del dijous 25 fins el diumenge 28 de maig

La sisena Nit de l'Art s'amplia enguany amb diferents activitats que sota el títol de 'ComunicArt', volen contribuir a promoure les arts plàstiques i visuals i acostar el procés creatiu als ciutadans. Des del proper dijous, dia 25, i fins el diumenge 28, el col·lectiu Espais d'Art i l'Ajuntament oferiran tot tipus de propostes que complementaran el ja tradicional recorregut nocturn per les galeries de la ciutat.

Un any més, les galeries de Sant Cugat obriran per una nit les seves portes amb la voluntat d'acostar l'art als ciutadans en un horari nocturn poc habitual. Enguany, la vetllada començarà a les sis de la tarda i s'allargarà fins la mitjanit, amb un recorregut que comptarà amb 14 espais de la ciutat entre el Museu, les galeries i les seus d'algunes entitats.

Igual que en anteriors edicions, aquest recorregut es completarà amb una mostra d'obres d'art als aparadors de diferents botigues i amb actuacions musicals tant a les galeries com al carrer. El president del col·lectiu Espais d'Art, Lluís Ribas, ha assegurat que aquest any la festa serà molt popular i participativa.

Lluís Ribas

Aquest any la festa estarà més al carrer i no ens podem queixar perquè cada any ha sigut una festa que la gent ha viscut i ha sortit al carrer per passejar i veure les mostra d'art que tenim i jo cec que aquest any serà molt més popular


Aquest any, la Nit de l'Art incorpora diferents novetats com l'organització dels actes per part de l'Ajuntament, la col·laboració de diverses entitats o la convocatòria del Premi de Pintura de Petit Format. Totes aquestes propostes es completaran, a més, amb un nou projecte que sota el nom de 'ComunicArt', vol acostar encara més l'art als ciutadans. Així ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.

Àngels Solé

Volem promoure més la difusió de les arts visuals i plàstiques entre els ciutadans, aprofitant la nit i aprofitant els diferents entorns i dins el cor de cada galeria de la ciutat, i vam pensar que podíem fer un cap de setmana més ampli on les arts visuals fossin més presents


El programa de 'ComunicArt' començarà aquest proper dijous i incorporarà activitats com dues taules rodones, que portaran per títol 'La professió artística i les sortides professionals' i 'Parlem d'art, o no?'. També està prevista la projecció de la pel·lícula 'La noia de la perla' dins el cicle de Cinema d'Autor, o un cinefòrum sobre el film 'Frida Kalho'.

Ja el cap de setmana, arribaran les activitats més participatives. Dissabte al matí, diversos artistes i col·lectius de Sant Cugat sortiran al carrer perquè els ciutadans puguin observar de prop el procés creatiu que suposa fer una obra. Diumenge, l'observació es convertirà en participació i els mateixos artistes oferiran tallers oberts de manifestacions artístiques ben diverses. Per a la comissària de ComunicArt, Tatiana Blanqué, l'objectiu és que els ciutadans entenguin millor en què consisteix la feina d'un artista.

Tatiana Blanqué

Pensem que és important que la gent valori quina és la tasca d'un artista, però d'un artista que s'hi dedica professionalment i que, per tant, paga les seves factures amb el seu producte, amb les seves obres


Les propostes de la Nit de l'Art i ComunicArt estan organitzades per l'Ajuntament i per Espais d'Art i aquest any compten amb la col·laboració del Club Muntanyenc Sant Cugat, l'Ateneu, La Unió Santcugatenca i Firart. El pressupost total d'aquesta iniciativa és de 17.000 euros que assumeix el consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.