El Premi de Pintura Petit Format 'Nit de l'Art-Autocugat' neix per ser un referent a tot l'Estat


  • Comparteix:

L'Ajuntament i l'empresa Autocugat han formalitzat un acord per crear el I Premi de Pintura Petit Format 'Nit de l'Art-Autocugat'. L'objectiu del certamen és rellançar el món de la pintura a Sant Cugat i que aquest premi es converteixi en un referent a tot l'Estat espanyol. L'artista santcugatenc Lluís Ribas és el comissari d'aquesta iniciativa.

L'alcalde, Lluís Recoder, acompanyat de la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, i del gerent d'Autocugat, Josep Maria Negre, han signat aquest dilluns el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el concessionari. L'acord permetrà instituir la primera edició del Premi de Pintura Petit Format 'Nit de l'Art-Autocugat'. El guardó està dotat amb12.000 euros per al guanyador, i també hi haurà sis mencions.

Recoder ha manifestat que amb aquest premi també es vol vincular el món de l'art amb les empreses del municipi i aconseguir que la ciutat s'associï plenament amb la pintura. L'alcalde ha elogiat el paper de l'empresari Josep Maria Negre pel seu compromís amb el dinamisme social i cultural de la ciutat, i ha assegurat que aquest premi servirà per donar un nou impuls a les arts plàstiques a la nostra ciutat.

Lluís Recoder

Esperem que aquesta nova contribució a l'impuls de les arts plàstiques serveixi per situar de manera més potent Sant Cugat dins el món de l'art.


De la seva banda, el gerent d'Autocugat, Josep Maria Negre, ha explicat que la intenció del premi és rellançar el món de l'art en una ciutat on hi viuen molts pintors i galeristes. Negre espera que el certamen que ara neix es consolidi i tingui relleu internacional.

Josep Maria Negre

Sant Cugat és un lloc on han nascut i viuen molts pintors i hi ha molts galeristes. Amb aquest premi volem rellançar el món de la pintura.


El comissari d'aquesta iniciativa és l'artista santcugatenc Lluís Ribas, que ha explicat que la qualitat de les 66 obres presentades és molt alta. Ribas ha aprofitat l'ocasió per reclamar una llei de mecenatge adequada i ha posat com a exemple la iniciativa del Premi 'Nit de l'Art-Autocugat'.

Lluís Ribas

Reclamo als polítics una llei de mecenatge. Als EUA ho tenen ben resolt, amb avantatges fiscals. Aquest premi obre un camí molt bo de col·laboració entre la societat civil i el municipi.


Ribas s'ha mostrat esperançat que aquest premi, dotat amb 12.000 euros, es converteixi en una referència a tot l'Estat espanyol pel que fa a convocatòries pictòriques d'aquestes característiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.