Sant Cugat retrocedeix en el temps per celebrar aquest cap de setmana la Fira Medieval


  • Comparteix:

La Fira Medieval es va presentar al Claustre del Monestir

La Fira Medieval es va presentar al Claustre del Monestir

Les celebracions de l'any del Mil·lenari porten a Sant Cugat la primera Fira Medieval de la ciutat. Aquesta iniciativa arriba aquest cap de setmana a Sant Cugat, convertint l'entorn del Monestir en escenari de l'artesania, la diversió i la cultura de l'època medieval.

Demà i diumenge els sancugatencs faran un viatge en el temps fins a l'època medieval. Dins l'Any del Mil·lenari, l'Ajuntament i diverses entitats i comerciants de la ciutat han organitzat una fira que aglutinarà un ampli programa d'activitats que tindran lloc a les places Augusta i Octavià i als jardins del Monestir.

El programa d'actes, amb un total de 24 activitats, s'avançarà aquesta nit, a les 10, amb un concert medieval a la llotjeta del Monestir. Demà, la Fira s'inaugurarà amb una cercavila que sortirà de la Plaça Pere San, acompanyada de músics, malabaristes i trobadors.

L'alcalde Lluís Recoder ha dit que la Fira Medieval vol ser un referent per les ciutats de l'entorn, on encara no s'ha fet una iniciativa d'aquestes característiques. A més, Recoder ha anunciat que les activitats de l'Any de Mil·lenari neixen amb vocació de continuïtat:

Lluís Recoder

Volem que activitats del Mil·lenari, com la Fira Medieval, tinguin futures edicions


Per la seva banda, la regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa, ha declarat que la Fira Medieval constitueix un dels plats forts de l'Any del Mil·lenari, que a l'octubre arriba a l'equador del seu calendari. La regidora també ha subratllat la compromesa participació de les entitats de la ciutat.

La Fira Medieval, organitzada per Alquímia Mercats Temàtics, comptarà amb una ambientació creada per més d'un centenar de personatges propis de l'època. El seu responsable, Josep Ventura, ens ho explica:

Josep Ventura

L'ambientació compta amb farses, la Setreria, la Caravana de Barrets, el Trobador i moltes representacions teatrals


Les activitats de la Fira inclouen demostracions d'oficis de l'època, mostres d'objectes d'artesania, espectacles de circ i teatre, entre d'altres. L'alcalde Lluís Recoder ha qualificat la participació de la companyia italiana 'Sbandieratori' com una de les activitats més destacades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.