Víctor Alexandre guanya el 1r premi d'assaig Francesc Ferrer i Gironès


  • Comparteix:

El llibre reprèn un debat entre Maurici Serrahima i Julián Marías

El llibre reprèn un debat entre Maurici Serrahima i Julián Marías

El santcugatenc Víctor Alexandre guanya el 1r premi Francesc Ferrer i Gironès amb 'La paraula contra el mur. La independència no és un privilegi'. El llibre recull un debat electrònic sobre els drets nacionals dels Països Catalans entre l'escriptor santcugatenc i un militant del PSOE. L'obra estarà a les llibreries a partir de la segona quinzena de juliol.

'La paraula contra el mur' reprèn el debat que Maurici Serrahima i Julián Marías van tenir sobre els drets nacionals de Catalunya a la dècada dels 60 del segle passat. Per aquest motiu, Víctor Alexandre i un militant del PSOE, amic de l'escriptor santcugatenc, debaten sobre el dret dels Països Catalans a decidir el seu futur i altres qüestions d'actualitat

Víctor Alexandre explica el punt de confluència entre els dos debats.

Víctor Alexandre

Reprenem el debat entre Serrahima i Marías. 40 anys més tard, continua la incomprensió envers el dret de Catalunya a decidir el seu futur.


El premi rel nom de Francesc Ferrer i Gironès en record de l'historiador, polític i escriptor desaparegut el febrer d'enguany. Ferrer i Gironès va ser un dels fundadors de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). També va ser senador independent pel PSC durant cinc legislatures i, entre el 1995 i el 2003, va ser diputat al Parlament per ERC.

Entre els seus assajos, destaquen 'Catalanofòbia. Història del pensament anticatalà' i 'El gran llibre per la independència'.

Alexandre remarca el compromís de Ferrer i Gironès amb Catalunya.

Víctor Alexandre

Francesc Ferrer i Gironès era un home compromès amb Catalunya, d'una insubornable lleialtat al país.


El periodista ha rebut el premi aquest dijous en un acte al Museu d'Història de Catalunya presidit pel conseller de Cultura, Ferran Mascarell.

El jurat del certamen també ha premiat l'obra finalista 'Per un catalanisme liberal progressista', de l'eurodiputat d'ERC, Bernat Joan. L'editorial La Busca publicarà els llibres de Víctor Alexandre i Bernat Joan.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.