L'ANC organitza un cicle de conferències per celebrar l'Any del Mil·lenari


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya i l'Associació Amics de la Unesco de Unesco de Valdoreix - Sant Cugat se suma als actes de celebració de l'Any del Mil·lenari amb l'organització d'un conjunt de conferències sobre alguns aspectes de la societat d'ara fa mil anys. El professor de la Universitat Pompeu Fabra, Josep Maria Salrach, obrirà el cicle el proper 3 d'octubre amb una conferència titulada 'Catalunya i el món ara fa mil anys'.

Les conferències, que es faran tots els dijous a les vuit del vespre, inclouen una ponència sobre l'arribada del papa Silvestre segon a Catalunya, a càrrec del director del Museu Episcopal de Vic, Miquel Gros.

Davant el conjunt d'activitats que se celebren durant l'Any del Mil·lenari, l'Associació Amics de la Unesco ha decidit que un dels seus cicles contribueixi al coneixement d'aquella època. Així ho assegura la seva presidenta, Montserrat Rumbau:

Montse Rumbau



Entre altres temes, es tractaran les llengües entorn de l'any mil i els monestirs catalans del segle onze. També es tractarà la ciència i la cultura de cristians, jueus i musulmans. Segons Montserrat Rumbau, el cicle comptarà amb els millors experts sobre aquesta època medieval:

Montse Rumbau



La última de les conferències d'aquest cicle anirà a càrrec d'Antoni Adell, l'arquitecte autor del Pla Director Antoni Adell, que donarà a conèixer l'evolució del Monestir durant els últims anys i les excavacions que s'hi estan fent, durant una conferència titulada 'Sant Cugat: construint un nou monestir'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.