Pep Tugues destaca la importància dels teatres municipals en el Festival de Teatre d'Almada


  • Comparteix:

El director del Teatre-Auditori ha participat en una xerrada-col·loqui amb el director d'Els Joglars i el director del Festival

El director del Teatre-Auditori ha participat en una xerrada-col·loqui amb el director d'Els Joglars i el director del Festival

El director del Teatre-Auditori de Sant Cugat, Pep Tugues, ha destacat el bon moment que passa el teatre català malgrat les dificultats de crear companyies estables. Durant el 23è Festival Internacional de Teatre d'Almada, Tugues ha remarcat que Barcelona és un referent dins el món del teatre per Lisboa i ha subratllat les similituds entre el nou teatre Municipal d'Almada i el Teatre-Auditori de la nostra ciutat.

Tres anys després de participar per primera vegada al Festival Internacional de Teatre d'Almada, a Portugal, el director del Teatre-Auditori de la nostra ciutat, Pep Tugues, ha tornat a posar el seu granet de sorra a l'edició d'enguany amb una xerrada sobre la salut del teatre català i la importància de les sales municipals.

Tugues ha remarcat el gran interès dels portuguesos pel teatre català i concretament pel Teatre Lliure de Barcelona. Tot i les dificultats per crear noves companyies estables, el director del Teatre-Auditori considera que el teatre nacional passa un bon moment i és un model a seguir per Portugal.

Pep Tugues

Nosaltres ens trobem amb dificultats a l'hora de crear companyies estables de teatre i el que es fa és aglutinar els actors al voltant dels directors. Tot i així ciutats com Lisboa voldrien arribar a ser com nosaltres.


La vint-i-tresena edició del certamen ha coincidit amb la inauguració del Teatre Municipal d'Almada, localitat propera a la capital, situada a l'altra banda del riu Tajo. Segons Tugues, el nou teatre portuguès, salvant les distàncies, té moltes similituds amb el nostre Teatre-Auditori. I és que l'escenari del nou teatre municipal d'Almada té unes dimensions molt semblants a les del Teatre-Auditori, els dos estan molt ben equipats i les característiques tècniques són similars.

Tugues ha afegit que, tot i que el teatre portuguès no pot oferir concerts simfònics, el sistema de fidelitzar el públic amb abonaments i descomptes s'assembla molt.

Per Tugues

Tenim en comú el sistema d'abonaments i de fidelització del públic. Sense públic no hi ha teatre i un nou teatre necessita un públic fidel i uns abonats.


Pep Tugues ha subratllat que Portugal compta amb dos teatres nacionals construïts al segle passat i amb unes bones infraestructures. La mancança es troba en la falta de consolidació de companyies i produccions i en el buit d'exportacions de les actuacions teatrals.

El director del Teatre-Auditori ha compartit la xerrada-col·loqui amb el director d'Els Joglars, Albert Boadella, que ha parlat de la filosofia i la manera de treballar d'aquesta companyia, remarcant que una companyia privada necessita la taquilla per sobreviure i, per tant, que els teatres programin les seves obres. També ha intervingut el director del Teatre Municipal d'Almada, Joaquim Benite, que ha manifestat la seva admiració pel teatre català i la seva satisfacció per la inauguració del nou equipament teatral.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.