Xavier Escura apropa el món càtar amb el seu darrer llibre


  • Comparteix:

'Per castells d'heretges Rutes càtares per Catalunya i Occitània' és el primer llibre de viatges del santcugatenc Xavier Escura. El volum, editat per Proa, compta amb dades històriques i reflexions personals de l'autor

El llibre, editat al mes de maig, recorre la geografia dels càtars de la mà d'un mosaic narratiu, juntament amb visions personals d'Escura.

La publicació barreja un recorregut semiturístic, seguit de reflexions de tipus personal amb pinzellades històriques sobre cadascun dels indrets, prèviament visitats per l'autor.

Xavier Escura

És un llibre molt personal. Són rutes que jo he fet i em permeto parlar una mica sobre elles i les seves històries.


L'obra parteix amb les obres d'assaig sobre el tema del catarisme i, a la vegada, recorre les rutes d'on s'extreuen un seguit d'històries concretes. Després de conèixer i informar-se sobre les històries de cada racó, Escura apropa, de manera molt personal, la cultura i història càtara als lectors. L'autor santcugatenc afirma que és un món força desconegut.

Xavier Escura

Continua sent un món molt desconegut peró que, a la vegada, té molts valors positius.


Xavier Escura destaca que "Per castells d'heretges" no pretén ser un llibre exhaustiu sinó personal. El santcugatenc assegura que dins el llibre no es troben tots els indrets que formen el territori càtar sinó els visitats per ell mateix.

L'autor ja ha editat altres llibres com la col·lecció de narrativa il·lustrada "Temps d'Espases", formada per "L'exèrcit errant", "Gorja mortal", "L'amenaça sarraïna" i "Revenja", obres d'assaig històric com "Crònica dels càtars" i "Càtars i trobadors" entre d'altres, i la novel·la històrica "Les dames del foc".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.