Nou vallesans iniciaran aquesta setmana la 'Ruta del Quixot' amb carruatges i cavalls


  • Comparteix:

Una caravana formada per nou vallesans i quatre carruatges de dos cavalls cadascun iniciaran, diumenge vinent, la 'Ruta del Quixot'. Organitzats pel Club de Promoció de l'Engantxe del Vallès, els expedicionaris pretenen recórrer els 800 quilòmetres que separen Viso del Marqués, a Ciudad Real, de Valldoreix en tres setmanes i rodant un promig de vuit hores diàries.

Nou vallesans estan ultimant els preparatius per afrontar, amb quatre carruatges i vuit cavalls, la mateixa aventura que va emprendre, ara fa 401 anys, Don Quixot de la Manxa de la mà de l'escriptor Miguel de Cervantes. L'expedició sortirà de Viso del Marqués, al sud de Ciudad Real, el proper dimenge 6 d'agost, i està previst que arribi a Valldoreix dissabte 26, tres setmanes després. Un dels socis del Club de Promoció de l'Engantxe del Vallès, organitzador de la iniciativa, Valentí Armengol, explica en què consisteix l'aventura.

Víctor Armengol

Cada any organitzem una aventura, i aquest any toca la ruta del Quixot. Intentarem fer el què va fer, sortint de La Manxa fins Barcelona. Ho farem per camins i per vies secundàries.


Dos avis que passen dels setanta anys, un noi de 9 i dos joves de 18 són alguns dels aventurers que dormiran sota les rodes dels quatre carruatges després de les vuit hores diàries de llargues caminades que tenen programades fer. A pesar de la llargada del recorregut i de les caluroses condicions meteorològiques amb què es trobaran, els expedicionaris s'han mostrat molt il·lusionats i amb moltes ganes de fer el mateix camí que va emprendre el Quixot i el seu inseparable escuder, Sancho Panza, quatre segles enrera. Escoltem l'aventurer més veterà, Josep Estadella, que ja porta més de vint anys fent llargs recorreguts amb el seu carruatge.

Josep Estadella

Molta il·lusió. La veritat és que és de les vegades que em ve de gust. Atravassem mitja Espanya, i em fa il·lusió ja que gairebé no he sortit de Catalunya.


L'expedició, patrocinada per l'EMD de Valldoreix, sortirà cap a terres manxegues divendres vinent, i no tornarà a Catalunya fins el proper 21 d'agost.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.