50.000 persones converteixen el primer Mercat Medieval en un 'èxit'


  • Comparteix:

Un grup de banderers medievals actua davant la porta del Monestir

Un grup de banderers medievals actua davant la porta del Monestir

Més de 50.000 persones han passat al llarg del cap de setmana pel primer Mercat Medieval. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha qualificat d'èxit l'edició d'enguany i ha destacat la gran assistència de gent de fora del municipi. Recoder ha anunciat que el mercat tindrà continuïtat i s'espera que en les properes edicions el comerç local pugui tenir una major implicació.

La Plaça d'Octavià i l'entorn del Monestir ha acollit una vuitantena d'artesans que han recreat els oficis de l'època medieval. Així, durant els dos dies del mercat s'ha pogut contemplar a forjadors manipulant el ferro, bufadors de vidre, il·lustradors de pergamins i artesans elaborant productes amb les tècniques antigues com ara el pa o formatge.

Més de 50 mil persones han passat per la fira, moltes de les quals eren de fora de Sant Cugat. Segons l'alcalde, Lluís Recoder, aquesta xifra permet afirmar que el primer Mercat Medieval ha estat tot un èxit i ha permès complir, amb escreix, els objectius marcats.

Lluis Recoder

50.000 persones és un èxit, i més tenint en compte que és la primera vegada. S'estan complint els objectius de l'Any Mil·lenari: el Monestir ha de ser el símbol de cohesió de tots els santcugatencs i un monument molt més conegut i vistat del que ho ha estat fins ara.


Un circ medieval amb espectacles en viu, format per falconers, faquirs, i malabars i la presència dels banderers de la Toscana han permès fer un salt en el temps i reviure els mercats que es feien el setembre a la vila.

L'alcalde ha anunciat que el mercat medieval serà ja una cita anual davant l'èxit d'aquesta edició. No obstant, Lluís Recoder, espera que la fira pugui comptar amb una major implicació del comerç local en les properes edicions.

Lluis Recoder

Ho farem cada any però encara més millorat; amb més espectacles, més parades i sobretot, intentarem que el comerç local tingui més presència amb les seves parades. He vist molts comerciants interessats en participar en properes edicions.


Emmarcat en l'any del Mil·lenari, el primer mercat medieval ha permès a santcugatencs i visitants conèixer i apropar-se al Monestir gràcies a les visites guiades que s'han fet durant els dos dies que ha durat la celebració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.