L'escriptor i periodista santcugatenc, Xavier Moret, rep el 'Premio Grandes Viajeros'


  • Comparteix:

L'escriptor i periodista santcugatenc Xavier Moret ha rebut el cinquè 'Premio Grandes Viajeros'. El guardó l'ha rebut per la seva obra 'El país de las sagas', un viatge per l'illa d'Islàndia.

Xavier Moret ha explicat per què va decidir anar a Islàndia l'estiu de l'any passat i com va sorgir la idea de transformar aquesta experiència en l'obra per la qual ha obtingut el premi:

Moret

Vaig anar a Islàndia perquè buscava un lloc tranquil per acabar una novel·la i mica en mica vaig veure que era un país molt interessant


Moret va recórrer tot el país i, segons explica, es va quedar meravellat de la bellesa i l'exotisme dels seus paisatges i del fet de poder veure el sol de mitjanit o l'aurora boreal. I a més, les històries tradicionals d'antigues sagues, moltes d'elles afins a les històries narrades per l'escriptor Tolkien, són també un dels elements que han inspirat Xavier Moret per escriure aquesta darrera obra. L'escoltem:

Moret

El títol del 'País de les sagas' és encara provisonal, però intentar explicar que és un país on les sagas estan molt arrelades


Aquest periodista, col·laborador habitual del diari El Pais i professor a la Universitat Pompeu Fabra, ha exposat també la seva sorpresa per haver rebut el Premi Grans Viatgers:

Moret

Crec que en aquest premi han valorat que pagava la pena parlar d'un país petit i desconegut


El premi està dotat amb 30.000 mil euros ii amb 12 mil euros més en bitllets d'avió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.