Biel Mesquida dirigirà el Festival de Poesia, que arriba a l'octubre


  • Comparteix:

El poeta mallorquí Biel Mesquida dirigirà l'edició d'aquest any del Festival de Poesia. Sota el lema 'Llegir és fer poesia', Mesquida vol portar la poesia a tots els racons del municipi perquè és, segons ell, una font de salut i de saviesa. La poeta d'honor d'aquesta edició serà Montserrat Abelló. Aquest any el certamen literari s'avança a l'octubre per aprofitar un clima més favorable per a les activitats a l'aire lliure.

El Festival de Poesia de Sant Cugat tornarà aquesta tardor més aviat que de costum. L'edició d'aquest any s'avança a l'octubre per aprofitar un clima més benigne per a les activitats a l'aire lliure. El Festival manté la voluntat de continuar com a referència dels festivals de poesia dels Països Catalans.

La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, explica els objectius del Festival.

Àngels Solé

La poesia arribi a tots els racons de la ciutadania i la puguin gaudir en tots aquells moments més rellevants del dia a dia.


Aquest any el Festival serà dirigit per Biel Mesquida. El poeta mallorquí vol transformar Sant Cugat en una gran fira de poesia. Les llibreries, les escoles, les galeries d'art i els carrers s'ompliran d'aquesta disciplina literària.

La Nit de la Poesia d'aquest any serà una jornada eclèctica, segons Mesquida. El claustre del Monestir acollirà una exposició de veus humanes que reciten poesia titulada 'Simfonia'. Les galeries d'art de la ciutat barrejaran poesia i pintura i es faran tallers de poesia a les escoles a càrrec d'Ester Xargay i xerrades de poesia a les llibreries.

El cafè - poesia amb Enric Casasses i Feliu Gasull i el concert de poemes musicats de Miguel Poveda són altres propostes del Festival de Poesia de Sant Cugat.

Mesquida explica el sentit del lema 'llegir és fer poesia'.

Biel Mesquida

La poesia no és un pur llibre de poemes, sinó que es troba en tots els aspectes de la societat. Amb el fet de llegir el lector ja està fent poesia.


El director del Festival ha lloat la figura de la poeta d'honor d'aquesta edició, Montserrat Abelló. Mesquida ha destacat la trajectòria vital d'Abelló, per la seva lluita per la 2a República, i la seva qualitat literària. Abelló ha publicat aquest any dos llibres: 'Memòria de tu i de mi' i la traducció de poemes de Sylvia Plath.

Abelló es considera mereixedora d'aquesta menció.

Montserrat Abelló

Després de 40 anys d'escriure, només per l'edat em correspon, però hi ha molts més poetes que ho mereixen.


El Festival és organitzat de manera conjunta per l'Ajuntament i per la Institució de les Lletres Catalanes. El director de l'organisme, Jaume Subirana, es felicita per la col·laboració 'exemplar' entre els dos ens, que ha possibilitat que el Festival de Sant Cugat sigui la cita poètica de referència als Països Catalans. Subirana destaca la continuïtat del Festival.

Jaume Subirana

Som un país que costa que iniciatives culturals arrelin. És fàcil de posar en marxa però difícil que continuïn.


Coincidint amb el Festival, es presentarà l'obra guanyadora del premi de Poesia Gabriel Ferrater, 'Missa pagesa' de Dolors Miquel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.