El CIRE reconeix l'Ajuntament amb el premi a la fidelitat pel programa de millora de rieres i torrents


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha recollit el guardó de mans del conseller de Justícia, Josep Maria Vallès

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha recollit el guardó de mans del conseller de Justícia, Josep Maria Vallès

L'Ajuntament ha rebut el Premi a la Fidelitat que atorga el Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE). D'aquesta manera, el govern català ha volgut reconèixer el programa de millora de rieres i torrents que fa el consistori amb interns de les diferents presons catalanes.

Per tercer any consecutiu, l'Ajuntament ha signat un conveni per la reinserció sociolaboral de presos. La iniciativa, coordinada pel CIRE, té l'objectiu d'oferir projectes i tallers d'ocupació per a persones sota dependència de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil del departament de Justícia de la Generalitat.

Concretament, el conveni signat aquest any compta amb un pressupost de 21.000 euros i està destinat al manteniment i millora de rieres i torrents. El programa, que ja està a punt de finalitzar, ha servit perquè durant 6 mesos un grup de presos coordinats per un tècnic de Medi Ambient hagin fet tasques preventives per evitar possibles incendis forestal s o inundacions.

Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha subratllat la importància social d'aquest projecte.

Eduard Pomar

Són tasques preventives i que nosaltres hem cregut que és una bona iniciativa fer part d'aquesta feina a través d'aquest conveni. És un treball social que valorem positivament


Pomar ha lamentat que, fins el moment, només siguin 2 els ajuntaments de Catalunya que col·laborin amb aquesta iniciativa del CIRE. El titular de Medi Ambient ha animat als altres consistoris a donar una oportunitat a aquestes persones que, d'una altra manera, corren un fort risc d'exclusió social.

Eduard Pomar

Jo el que demananria és que no siguin només 2 ajuntaments sinó que això s'estengui a d'altres ajuntaments. Es tracta de donar una oportunitat de reinserció a unes persones que sinó ho tindran difícil per inserir-se al món laboral


El Premi a la Fidelitat del CIRE ha estat lliurat a l'Ajuntament en un acte presidit pel conseller de Justícia, Josep Maria Vallès i que ha comptat amb la presència del mateix tinent d'alcalde Eduard Pomar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.