València inaugura l'exposició 'Ramon Barnils, periodista de referència'


  • Comparteix:

Una exposició itinerant sobre la figura del periodista santcugatenc Ramon Barnils s'ha inaugurat aquest dimarts a València en el marc del programa d'activitats dels Premis Octubre. La mostra reivindica la trajectòria de Barnils, en l'any que es commemora el cinquè aniversari de la mort del periodista.

'Ramon Barnils, periodista de referència' és el títol de l'exposició itinerant que organitza el Grup de Periodistes que porta el nom del santcugatenc. La mostra s'ha inaugurat aquest dimarts a València en el marc de la Setmana dels Premis Octubre. L'exposició recorrerà les facultats de Comunicació de les universitats de Països Catalans.

El president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, Oriol Cortacans, explica el sentit de la mostra.

Oriol Cortacans

Fa cinc anys de la mort de Barnils i volíem recuperar la seva figura com a referent per portar-la a les universitats perquè no és prou conegut.


L'exposició està dedicada a la trajectòria professional del periodista i no pas a la seva vida. La mostra ha reunit articles, fotografies i fragments de les intervencions de Barnils a programes de ràdio i televisió. En l'espai dedicat a Barnils es podran llegir textos sobre la figura del periodista de Marc Recha, Joan de Sagarra, Vicent Partal, Quim Monzó, Biel Barnils i del mateix Oriol Cortacans.

Oriol Cortacans

És un referent perquè és un periodista que no es deixava acomodar pels poders, era crític, insiciu i no es conformava amb les fonts oficials.


L'acte d'inauguració ha comptat amb la participació del president d'Acció Cultural del País Valencià, Eliseu Climent, el secretari general de la Unió de Periodistes Valencians, Manel Castañeda, i Oriol Cortacans. L'exposició estarà unes setmanes al nou edifici Segle de València i posteriorment recorrerà les facultats de Comunicació de les universitats dels Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.