Els geganters celebren els 20 anys d'aniversari amb ganes de captar gent


  • Comparteix:

Els geganters de Sant Cugat celebren el vintè aniversari del Joan i la Marieta amb l'objectiu de trobar gent que es vulgui implicar en la seva entitat. Els actes de celebració s'inclouen a la Festa de la Tardor.

El Joan i la Marieta ja tenen 20 anys. Per celebrar l'aniversari, els geganters de Sant Cugat tenen preparades algunes activitats. La primera celebració s'emmarcarà en la Festa de la Tardor, on els geganters organitzaran un taller perquè es pugui aprendre a portar els gegants.

El Joan pesa 72 quilos i la Marieta pesa 68 quilos. Tot i això, el responsable dels geganters Pere Royo explica que el pes no és cap problema a l'hora de portar els gegants. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons' d'aquesta emissora.

Pere Royo

Amb el taller volem ensenyar que portar un gegant no és un problema de pes, sinó més aviat d'equilibri i traça.


El plat fort de l'aniversari arribarà el cap de setmana del 14 i 15 d'abril quan s'organitzarà un cercavila als voltants del Monestir. L'acte comptarà amb la participació de l'agrupació de geganters de Catalunya que reunirà totes les colles que van ballar junts fa 20 anys. A més, també es faran diferents tallers que comptaran amb la participació de les escoles de la ciutat.

El grup de geganters de Sant Cugat està format per vuit persones. Per aquest motiu, Pere Royo convida la gent a implicar-se en el projecte dels gegants de la ciutat.

Pere Royos

Hi ha poca gent perquè alguns tenen la por al pes dels gegant i nosaltres ja ens anem fent grans i ja tenim 20 anys més.


En paral·lel, el dibuixant Pere Rovira està confeccionant un llibre en format còmic de la història dels geganters de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.