123 persones participen a la 16ena edició del Concurs de Pintura Ràpida Francesc Cabanas i Alibau


  • Comparteix:

Narcis Sala ha guanyat el primer premi en categoria Adults i Santiago Jiménez ho ha fent en Infantil

Narcis Sala ha guanyat el primer premi en categoria Adults i Santiago Jiménez ho ha fent en Infantil

Narcís Sala ha estat el guanyador de la 16a edició del Premi de Pintura Ràpida Francesc Cabanas i Alibau, en la categoria d'adults. L'organització destaca l'increment de participació, que enguany ha arribat a les 123 persones, i especialment en la categoria d'adults, que ha comptat amb una vintena de pintors més que en la darrera edició.

Els carrers de la ciutat i especialment l'entorn del Monestir s'han omplert aquest diumenge d'artistes de totes les edats que han participat a la 16a edició del concurs de pintura ràpida Francesc Cabanas i Alibau. En aquesta ocasió, la temàtica ha girat entorn la ciutat i la seva història.

Molts dels participants han valorat l'oportunitat que suposa un concurs de pintura amateur per poder anar entrant en aquest món.

pintors

He vingut perquè mai he participat a un concurs / Per un estudiant és important venir a concursos com aquest. Jo sóc amater i em va atraure que hi hagues un premi per aquesta categoria


Finalment, el primer premi de la categoria d'Adults se l'ha endut Narcís Sala, que ha rebut un llibre de Sant Cugat, un diploma i un xec per valor de 1.200 euros. Els primers premis de les categories infantil i juvenil han recaigut en Santiago Jiménez i Santiago González, respectivament. El premi cartell ha estat per a Miquel Pellicer, el d'aquarel·la per a Enric Royo i el premi local per a Maria Dolores Mayorga.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, ha destacat l'increment de participació i ha assegurat que aquest premi és una de les iniciatives locals que més contribueix a fomentar la creació artística.

Àngels Solé

El que pretenem amb aquets premi és promoure la creació de les arts visuals i plàstiques. Això no és fàcil i a Sant Cugat l'activitat més consolidada per assolir aquest objectiu és aquest premi


En termes similars s'ha expressat la filla de Cabanas i Alibau, Rosa Maria Cabanas, per a qui l'alt nivell de participació suposa un dels millors records i homenatges al seu pare.

Rosa Maria Cabanas

Jo felicito a tots els que han participat perquè és un homenatge al meu pare, un pintor de totala vida que pintava a Sant Cugat, pel carrer. Avui això ja no es veu gaire i ha sigut maco veure tota aquesta gent pintant a l'exterior


La nota negativa de la jornada ha arribat amb el premi amater, que havia recaigut en Berto Martínez. Durant el lliurament de premis, una persona del públic ha denunciat la decisió del jurat assegurant que el guanyador ja havia obtingut un premi anterior i, segons les bases del concurs, no podia optar a aquesta categoria. Ara, el jurat haurà de contrastar aquesta informació, i en cas que es confirmi, es retirarà el premi a Martínez i es lliurarà, amb tota probabilitat, al segon finalista.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.