El Centre de Restauració de Béns Mobles cedirà peces artístiques al Museu de la Ciutat


  • Comparteix:

El Centre de Restauració abandonarà en breu el Claustre del Monestir

El Centre de Restauració abandonarà en breu el Claustre del Monestir

El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat no només cedirà la seva seu actual, situada al Claustre del Monestir, al futur Museu de la Ciutat, sinó que també aportarà algunes de les peces que ha rehabilitat aquest servei. El centre es traslladarà a finals de mes a un nou edifici de Valldoreix, construït en uns terrenys que va cedir l'Ajuntament.

Aprofitant el canvi de seu, el Centre de Restauració vol retornar a la ciutat alguns dels elements del seu patrimoni. Entre altres peces, el servei de la Generalitat compta amb un Crist Romànic, fragments de pedra i algunes escultures que es van requisar a la duana els anys 60, i que formaven part de les possessions del Monestir. El director del Centre de Restauració, Josep Maria Xerriè, descriu alguns dels elements que podrien incorporar-se al futur museu:

Josep Maria Xerrié

Dintre de les peces que s'han de restaurar hi ha algunes que aniran al Museu de Sant Cugat


Xerriè ha aclarit que la decisió encara no és definitiva perquè la funció del servei de Restauració és rehabilitar el patrimoni, però no decidir-ne el seu destí final. El Centre ja ha cedit la primera planta del Claustre del Monestir perquè es comenci a preparar el futur Museu de la Ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.