Abrams reivindica la figura de Joan Maragall com a precursor de la literatura moderna i la política catalana


  • Comparteix:

La xerrada, organitzada per la AEU, ha comptat amb la presència del nét del poeta i president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i de l'alclade, Lluís Recoder

La xerrada, organitzada per la AEU, ha comptat amb la presència del nét del poeta i president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i de l'alclade, Lluís Recoder

El crític i teòric de les lletres catalanes, Sam Abrams, ha destacat la modernitat de l'obra de Joan Maragall en una xerrada del cicle de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran. Abrams ha subratllat també el paper d'aquest intel·lectual, a qui ha devem, ha dit, que hi hagi una política catalana. La xerrada ha comptat precisament amb la presència del president de la Generalitat i nét del reconegut poeta, Pasqual Maragall.

Abrams ha dedicat la seva xerrada a comentar àmpliament l'obra 'Enllà' que Joan Maragall va escriure l'any 1906.

El poeta santcugatenc ha assegurat que es tracta d'un text modern, que avui continua vigent, i que incorpora figures i propostes estètiques gens habituals en aquells temps. Abrams ha posat com a exemples els dos poemes inicials, 'Els ametllers' i 'Vistes al mar', que estan redactats com si fossin fragments d'un dietari, un recurs que va posar-se de moda anys després.

Per a Sam Abrams, Joan Maragall és un dels iniciadors de la literatura catalana moderna però també una figura capdal per a la política del nostre país.

Sam Abrams

Em sembla que Joan Maragall és un figura capdal en tots els sentits i crec que si tenim política catalana, en part li devem a ell, que va ser el primer intel·lectual públic a nivell europeu que ha tingut Catalunya


La xerrada, que coincidia amb la jornada de reflexió electoral, ha comptat precisament amb la presència del president de la Generalitat i nét del poeta, Pasqual Maragall. El president ha valorat positivament un acte com aquest dedicat a la figura del seu avi i ha destacat la precisió i la passió de l'anàlisi fet per Sam Abrams.

Pasqual Maragall

Sam Abrams és un analista fred i al mateix temps apassionat, cosa difícil de trobar


Com ja és habitual en l'Aula d'Extensió Universitària, la conferència ha omplert la sala d'actes de l'Arxiu Nacional de Catalunya. Entre els assistents, no hi ha faltat l'alcalde, Lluís Recoder i la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.