El cicle sobre Patrimoni s'apropa als assentaments de Can Fatjó dels Urons


  • Comparteix:

'Can Fatjó dels Aurons: els assentaments prehistòrics i el mas d'època medieval i moderna' és el títol de la xerrada que obre aquest dimecres el segon cicle de conferències sobre patrimoni al Museu de Sant Cugat. La conferència, organitzada pel Grup d'Estudis Locals i l'Ajuntament, anirà a càrrec d'Òscar Matas i Jordi Puig.

Les darreres troballes arqueològiques a Sant Cugat són el tema central del segon cicle de conferències sobre Patrimoni que tindrà lloc durant aquest mes de novembre.

L'assentament més antic conegut a Sant Cugat, a la zona de Can Fatjó dels Urons, consta de més d'un centenar d'estructures i un mas que daten de la prehistòria. Aquestes troballes seran el motiu de la primera xerrada d'aquest cicle, que tindrà lloc aquest vespre al Museu. Les restes trobades indiquen que en el mateix indret hi va haver un assentament entre els segles XI i XVIII.

Pel que fa al material trobat, destaquen un conjunt de sitges per emmagatzematge, forns i altres objectes relacionats amb la vida quatidiana dels habitants de la zona. Una de les principals troballes són dos enterraments, el primer correspon al neolític mig i el segon a l'època de transició entre el neolític i l'edat de bronze.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, ha explicat que el segon cicle sobre Patrimoni reforça la tasca de preservació del patrimoni que porta a terme el Museu.

Lluís Campins

El Museu de Sant Cugat ha estat desenvolupant tasques de preservació del patrimoni i com a co-organitzador del cicle assumeix la importància del tema.


Els arqueòlegs responsables dels jaciments prehistòrics, romans i medievals de Can Ubach, el Monestir i el carrer Major seran els encarregats de parlar en les pròximes xerrades sobre el patrimoni de la nostra ciutat. L'últim dimecres del mes hi haurà una taula rodona sobre la gestió del patrimoni avui en dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.