El tercer Bosc Literari de la Serreta repassarà el pensament d'autors catalans recents


  • Comparteix:

'El pensament català a través de la història' és el tema escollit per a la tercera edició del Bosc Literari de la Serreta. L'escriptor i periodista Víctor Alexandre ha estat l'encarregat de triar els quinze textos que conformen el recorregut, de personalitats com Pau Casals, Ramons Barnils i Pompeu Fabra, entre d'altres.

El proper diumenge, a partir de les dotze del migdia, s'inaugurarà una nova edició del Bosc Literari de la Serreta. En aquesta tercera edició, l'escriptor Víctor Alexandre ha recollit quinze textos de personalitats com Pau Casals, Francesc Macià, Enric Prat de la Riba o Antoni Rovira i Virgili, entre d'altres, per tractar el pensament català al llarg de la història recent.

Alexandre ha explicat que a l'hora de seleccionar els textos, ha prioritzat els valors humans dels missatges, per sobre de la profunditat del seu pensament.

Víctor Alexandre

El conjunt de la línia argumental del discurs és un missatge que parla dels catalans des d'òptiques diverses com la filosofia, la literatura o la història.


Des de l'Associació de Veïns de la Serreta-Bosc d'en Saladrigues, el seu president, Jordi Cuesta, ha explicat que els santcugatencs coneixen cada vegada més aquesta iniciativa, que combina el passeig pel bosc amb la lectura.

Jordi Cuesta

La gent de Sant Cugat mica en mica va coneixent aquest equipament i la possibilitat de passejar pel bosc i ho acull amb ganes.


Enguany, l'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l'associació veïnal que estableix la creació d'una comissió per escollir la persona que haurà de triar els textos en cada edició. La comissió també s'encarregarà de la neteja acurada del bosc de la Serreta.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, assegura que la iniciativa fa que el bosc sigui viu no només per la natura, sinó també per la literatura.

Àngels Solé

Hem passat a tenir un marc de relació perquè es pretén que aquest bosc sigui viu no només per la natura sinó també per la literatura que va evoluionant.


Recordem que la cita és el proper diumenge 12 de novembre, a partir de les dotze del migdia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.