RSC aporta la seva experiència on-line a altres emissores municipals


  • Comparteix:

El director de RSC, Xavier Fornells, ha defensat la importància d'internet dins l'àmbit de la comunicació de proximitat

El director de RSC, Xavier Fornells, ha defensat la importància d'internet dins l'àmbit de la comunicació de proximitat

El nou escenari de la comunicació de proximitat passa per internet. Així ho ha dit Xavier Fornells, director de Ràdio Sant Cugat, durant la taula rodona inaugural del Tercer Congrés de Ràdio Municipal, que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona.

Fornells ha defensat les possibilitats que ofereix internet a l'escenari comunicatiu perquè és un marc on la llibertat està garantida i no hi ha regulacions externes que barrin el pas a la comunicació de proximitat.

Ho explica Esteve Sala, sotsdirector de Ràdio Sant Cugat, que també ha participat al Congrés:

Esteve Sala

Davant del fenòmen de la globalització, que crea comunitats disperses arreu del món, els mitjans locals són importants per vertebrar la societat


En termes similars s'ha expressat, en la conferència inaugural, l'escriptor i president de la Fundació Trias Fargas, Vicenç Villatoro, que ha assegurat que els mitjans locals juguen un paper vital davant fenòmens com la globalització.

A la taula rodona també hi han participat representants d'altres emissores locals, el director de Vilaweb, Vicenç Partal, i el responsable dels serveis interactius de Catalunya Ràdio, Rafael Bigorra.

D'altra banda, Enrique Sanfiz ha acostat l'experiència de les emissores locals de Galícia per oferir serveis d'internet. I des del País Basc s'ha explicat com s'ha creat una xarxa d'emissores locals en Euskera que treballen en xarxa gràcies a internet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.