El director de l'Any del Mil·lenari obre el cicle de xerrades de l'Aula d'Extensió Universitària


  • Comparteix:

Ramon Sargatal

Ramon Sargatal

El Monestir era el centre de l'activitat ciutadana en el Sant Cugat de fa mil anys, segons ha explicat el director del Mil·lenari, Ramon Sargatal, a l'Arxiu Nacional de Catalunya. Sargatal ha estat el primer convidat del cicle de conferències de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.

Ramon Sargatal ha repassat els protagonistes del Sant Cugat de fa mil anys i els ha comparat amb els de l'actualitat. Segons ha dit, els protagonistes de la ciutat fa mil anys eren, entre d'altres, el Monestir, Al Man-sur i el Papa Silvestre II. En contraposició, l'activitat ciutadana actual gira a l'entorn de l’Ajuntament de Sant Cugat, les entitats i tota aquella gent que està participant en els actes de l'any del Mil·lenari, ha explicat Sargatal.

El director de l'Any del Mil·lenari ha dit que fa mil anys tot havia d’estar molt centrat en la vida monàstica.

Ramon Sargatal

En el Sant Cugat de fa mil anys tot gravitava a l'entorn del Monestir


A la primera xerrada de l'Aula d'Extensió Universitària per la Gent Gran de Sant Cugat han assistit més d'un centenar de persones. Aquest cicle de conferències l'ha obert oficialment la regidora de Serveis Personals, Àngels Ponsa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.