'La filla del mar', d'Àngel Guimerà, omple el Teatre Auditori


  • Comparteix:

'La filla del mar', un dels grans clàssics d'Àngel Guimerà, va omplir divendres a la nit el Teatre Auditori en una producció del Teatre Nacional de Catalunya. Sota la direcció de Josep Maria Mestres, 'La filla del Mar' refleteix els problemes que sorgeixen amb l'arribada de la immigració degut al xoc de cultures.

L' obra va ser escrita a finals del segle 19 però encara avui conserva molta actualitat. Ens ho explica l'actor Pep Anton Muñoz, més conegut com pel seu paper com "Peris" al Cor de la Ciutat:

Pep Anton Muñoz

L'obra conserva avui dia la mateixa actualitat de quan es va escriure, ara fa 100 anys.


La filla del mar és una obra en la que la passió mou a tots els personatges i és cada vegada menys controlable a mesura que avança la trama. Això desemboca en tràgic final. Aquesta representació se situa a finals del segle passat, en un petit poble de costa on hi arriba una immigrant que fa trontollar la monotonia de la població. Tot i que el text de l'obra respecta el català de Guimerà, els 17 actors que van pujar divendres a l'escenari de l'auditori van saber connectar molt bé amb el públic santcugatenc. Ens ho explica Pep Anton Muñoz:

Pep Anton Muñoz

El públic ha sabut connectar amolt bé amb l'obra tot i que estigui escrita amb un català més aviat antic


'La filla del mar' és una de les obres més representatives del teatre d'Àngel Guimerà, ha estat traduïda a diverses llengües i adaptada dues vegades com a llibret d'òpera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.