'En Pòlvora' enceta el segon semestre del Teatre-Auditori


  • Comparteix:

L'obra 'En Pòlvora' d'Àngel Guimerà arriba aquest divendres al Teatre-Auditori. El muntatge, dirigit per Sergi Belbel, recrea un drama de passions amb el rerafons social dels conflictes del moviment obrer. Entre el repartiment d'actors destaca la interpertació d'Anna Sahun i Julio Manrique.

Després de superar amb gran èxit totes les funcions realitzades a la sala gran del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), l'obra 'En Pòlvora' estrena la temporada de gener a juny del Teatre-Auditori. El muntatge està dirigit per Sergi Belbel i protagonitzat per actors com Anna Sahun, Julio Manrique, Santi Ricart o Jordi Banacolocha.

El director d''En Pòlvora' Sergi Balbel , explica perquè va decidir portar a escena l'obra.

Sergi Belbel

'En Pòlvora' és el típic triangle amorós de Guimerà. Jo sóc fill de Terrassa, tota la meva infantesa està associada a la indústria tèxtil. A més m'apassiona Guimerà.


Emmarcada en una fàbrica tèxtil de la Catalunya del segle XIX, l'obra explica la història d'en Marcó -personatge que interpreta Julio Manrique-, un home anomenat 'Pòlvora' pel seu mal humor, que ha hagut de fugir a França per haver mort un home. Marcó ha hagut de deixar enrere la feina a la fàbrica tèxtil, els amics i el seu amor, la Taneta -paper que interpreta Anna Sahun-, ara pretesa per l'encarregat de la fàbrica. En Marcó haurà de desafiar les autoritats i tornar al poble per recuperar l'amor de la Taneta. D'aquesta manera, l'obra desencadena un conflicte entre el poder i els treballadors, que s'entrellaça amb el triangle amorós.

Belbel explica com les diferents dimensions del Teatre-Auditori de Sant Cugat en referència a la Sala Gran del TNC ja estaven previstes des d'un principi.

Sergi Belbel

Ja vam preveure una doble versió dels decorats de l'obra, una per la Sala Gran del TNC i l'altra per la gira dels diferents teatres de Catalunya.



L'obra va ser estrenada l'any 1893 per Àngel Guimerà en un clima d'enfrontament social i va inaugurar l'etapa culminant de la dramatúrgia de Guimerà. L'espectacle té una durada d'una hora i 45 minuts. El preu de l'entrada és de 21 euros i es podrà veure a partir de les 10 de la nit al Teatre-Auditori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.