L'obra de Víctor Alexandre suscita diferents reaccions en la plana política present


  • Comparteix:

El conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde, Lluís Recoder, consideren que 'Èric i l'Exèrcit del Fènix' retrata encertadament un cas 'greu' i 'terrible'. En canvi, la diputada d'ICV-EA al Congrés, Carme Garcia, denuncia que el muntatge està excessivament 'polititzat' i no ajuda ni Èric Bertran ni Catalunya.

Tresserras elogia que l'obra expliqui el cas d'Èric Bertran. Segons el conseller de Cultura, el muntatge ha de servir perquè no es repeteixi una situació semblant.

Joan Manuel Tresserras

Els fets són terribles. Sembla mentida que encara puguin passar coses com aquesta.


L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que l'obra relata una història 'greu'. Segons Recoder, els Estats s'excedeixen en ocasions i vulneren els drets de les persones.

Lluís Recoder

És una història surrealista. En ocasions, els estats s'excedeixen i vulneren els drets de les persones.


En canvi, la diputada d'ICV-EA al Congrés, Carme Garcia, considera que l'obra està 'polititzada'. Segons Garcia, el contingut de l'espectacle no beneficia ni Èric Bertran ni Catalunya.

Carme Garcia

M'esperava una altra cosa: està molt polititzada. És una obra que no ajuda l'Èirc ni el país.


Altres diputats han estat presents a l'estrena. El diputat de CiU, Albert Batalla, ha destacat el testimoni de l'Èric Bertran.

Albert Batalla

Et fas creus de com potser que a l'Estat espanyol encara existeixin actituds com les que hem vist en l'obra. Entre tots hem de fer molta feina per canviar aquesta realitat.


De la seva banda el diputat al congrés per ERC Joan Puig, mencionat en diverses ocasions a l'obra, ha subratllat la seva vivència personal amb la història.

Joan Puig

He viscut algunes parts de l'obra, així com la situació tragicòmica que es porduiex a l'obra. L'obra té una càrrega política. La trobo correcta.


L'obra es podrà veure en breu a Barcelona abans d'iniciar la gira per diferents ciutats dels Països Catalans i el País Basc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.