El conseller de Cultura demana que es completi el retorn dels 'papers' de Salamanca aquest any


  • Comparteix:

El retorn a Catalunya dels arxius que encara queden a Salamanca podria completar-se durant aquest any 2007. Així ho ha afirmat el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, que ja ha fet arribar a la ministra de Cultura la preocupació de la Comissió de la Dignitat pel retard que s'està produint en aquesta segona fase de retorn dels documents.

El conseller entén que es tracta d'un procés complex i que necessita un temps perquè els documents que encara resten a l'arxiu de Salamanca retornin a les persones a qui pertanyen. Malgrat que Tresserras desconeix quan tornaran els documents confiscats a Catalunya per les autoritats franquistes, s'ha mostrat confiat que després d'un temps prudencial puguin retornar durant el 2007.

JOan Manuel Tresserras

És una feina complexa la tria de la documentació, però em sembla que ha pasat un temps prudencial i que estaria bé que al 2007 el procès quedès complert.


Les declaracions de Joan Manuel Tresserras arriben després de rebre les queixes de la Comissió de la Dignitat pel retard en el retorn dels papers que encara resten a Salamanca. Tresserras, ha manifestat que ja ha fet arribar aquestes protestes a la ministra de Cultura, Carmen Calvo, perquè s'acabi el procés amb la màxima celeritat.

JOan Manuel Tresserras

Crec que la Comissió té raó i li vaig trametre a la ministra perquè en la mesura del possible s'accelerin els tràmits.


El conseller ha fet aquestes declaracions durant la inauguració de la nova biblioteca de Juneda a les Garrigues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.