El Centre Borja acull el quart seminari de la Unipau


  • Comparteix:

Tres grans corrents filosòfics centraran la reflexió sobre el pensament pacifista al quart seminari 'Pensament per la pau' que se celebrarà aquest cap de setmana al Centre Borja. La psicoanàlisi, el marxisme i l'humanisme religiós centraran els debats, organitzats per la Universitat Internacional de la Pau (Unipau).

La manera com s'afronta el problema de la violència en el pensament filosòfic del passat ha estat l'objectiu, des de la primera edició, del seminari 'Pensament per la Pau'. En aquesta edició, la quarta, es contraposaran les diferents maneres d'aconseguir la pau que plantegen les tres concepcions de pensament a debat: la psicoanàlisi, el marxisme i l'humanisme religiós.

La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, analitza el perquè de l'elecció d'aquests tres corrents de pensament.

Neus Sotomayor

Hem escollit aquests tres corrents perquè analitzen les necessitats per arribar a la pau d'una manera diferent.


La psicòloga Maria Dolors Renau i Manen, que tractarà el tema 'La violència i la concepció de la pau en els estudis psicoanalítics', obrirà les sessions de dissabte, a partir de les onze del matí. A la tarda serà el torn del professor de la Universitat Pompeu Fabra Francisco Fernández Buey, que parlarà sobre 'La interpretació economicista i estructural de la violència i la pau en el pensament marxista'.

Diumenge, el doctor en Filosofia i Teologia de la Universitat Ramon Llull Francesc Torralba parlarà de l'humanisme religiós en la conferència 'La responsabilitat personal i el compromís social'.

Al final de cadascuna de les sessions, es farà un debat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.