El testament de l'escultor del Monestir es presenta aquest vespre


  • Comparteix:

El testament d'Arnau Cadell que confirma l'autoria del claustres del Monestir de Sant Cugat i la Catedral de Girona es presenta aquest vespre a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC). La conferència anirà a càrrec del descobridor del document, l'arxiver diocesà del bisbat de Girona, el doctor Josep Maria Marquès.

La troballa del testament de l'escultor Arnau Cadell ha motivat la conferència que aquest vespre acollirà l'ANC. La xerrada servirà per presentar el document a la ciutadania. Es tracta d'una iniciativa d'Amics de la Unesco de Valldoreix-Sant Cugat, l'ANC i Òmnium Cultural.

El president de la delegació local d'Amics de la Unesco, Llorenç Batchellí, explica el motiu de l'elecció del conferenciant i l'importància de la troballa.

Llorenç Batchellí

Hem volgut que fos el mateix descobridor d'aquest pergamí d'entre uns set o vuit mil documents que hi ha a l'Arxiu Diocesà de Girona.


La confirmació de l'autoria conjunta dels dos claustres reforça el procés d'agermanament entre els dos claustres promogut per Unesco de Sant Cugat i de Girona. Les dues associacions esperen que el testament d'Arnau Cadell ajudi a declarar els dos claustres com a Patrimoni Universal de la Humanitat.

La presentació 'A l'entorn del primer artista català, Arnau Cadell' tindrà lloc a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.