Finalitzat el plànol més precís del claustre del Monestir


  • Comparteix:

Un grup d'investigadors alemanys ja ha acabat el plànol més precís del claustre del Monestir. Els treballs han analitzat l'arquitectura d'aquest espai mitjançant fotografies i aparells amb tecnologia làser. La iniciativa forma part d'un projecte d'investigació que preveu elaborar els plànols de sis claustres romànics del sud de França i del nord de l'Estat espanyol.

Durant els últims dos mesos, l'equip d'investigadors alemanys ha estat elaborant l'estudi. El projecte ha estat finançat pel Centre d'Investigació Científica d'Alemanya. La iniciativa té com a objectiu estudiar els paral·lelismes existents entre els claustres dels Monestirs d'Ais de Provença, Girona i Santo Domingo de Silos, entre d'altres, així com comparar el seu mètode de construcció.

El director del Museu de Sant Cugat, Lluís Campins, explica en què consisteix el projecte.

Lluís Campins

Aquest projecte conté la informació sobre l'evolució de la construcció d'aquests sis claustres.


Campins destaca la relació que hi ha entre el Monestir de Girona i el de Sant Cugat.

Lluís Campins

Hi ha una voluntat de col·laboració entre el Monestir de Girona i el Monestir de Sant Cugat engegat pels Amics de la Unesco.


Aquest plànol, dirigit pel doctor Peter K. Klein, serà el més exacte que s'hagi fet mai del Claustre de Sant Cugat. A més, aquest extens treball de documentació podria ser molt útil en una futura restauració del Claustre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.