Un llibre de fascicles mostra fotografies de Sant Cugat de la primera meitat del XX


  • Comparteix:

Una publicació plasmarà la vida quotidiana dels santcugatencs de la primera meitat del segle XX. El Museu de Sant Cugat prepara conjuntament amb l'editorial Efadós un llibre de fascicles de fotografies antigues de la ciutat. L'obra forma part d'una col·lecció, titulada 'L'Abans', sobre pobles i ciutats de Catalunya.

El llibre estarà organitzat per temes i explica els records d'alguns avis i àvies sobre un fet viscut a la ciutat durant la primera meitat del segle XX. La publicació dóna especial rellevància a les festes locals i als costums i les tradicions de la ciutat.

La historiadora Montserrat Rumbau és la directora del projecte.

Montserrat Rumbau

Sobretot busquem fotografies en família. Són fotografies que es poden perdre de generació en generació. És una oportunitat per què aquestes fotografies sortin.


Mitjançant les imatges es pretén mostrar la diversitat d'entitats socials, culturals, religioses i esportives, i tots els sectors laborals, des dels oficis més artesanals als més industrialitzats. També es mostra la part més arquitectònica amb els edificis més emblemàtics i l'evolució urbana de carrers i les places.

El projecte està obert a rebre més material fotogràfic. Tothom que hi vulgui col·laborar pot adreçar-se al Museu de Sant Cugat. Les fotografies poden ser de temàtica lliure i amb la data de 1965 com a límit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.