L'Arxiu Nacional de Catalunya posa a Internet el seu fons documental


  • Comparteix:

Seu de l'Arxiu Nacional de Catalunya, situada a Mira-sol

Seu de l'Arxiu Nacional de Catalunya, situada a Mira-sol

El fons documental de l'Arxiu Nacional de Catalunya es pot consultar a través d'Internet, després d'un llarg procés de catalogació. D'aquesta forma, l'Arxiu ha acomplert un dels principals reptes que s'havia plantejat per facilitar les recerques dels investigadors d'arreu del món.

De moment només es poden consultar els documents textuals, però es preveu que a finals d'any també es podrà accedir a la documentació gràfica. Per oferir aquest servei, l'Arxiu Nacional ha fet un important treball per centralitzar tot el seu catàleg amb una única base de dades. Una de les coordinadores del projecte, Concepció Petit, explica el procés que s'ha seguit:

Concepció Petit

Perquè els fons es veiessin a Internet calia tenir una única estructura, i vam crear el GANG


Segons el tipus de fons, l'usuari pot accedir a diferents nivells d'informació sobre el document que busca. Actualment hi ha més de 500 fons documentals indexats, i uns 280 que compten amb fitxes detallades del contingut dels documents. Progressivament es podrà consultar els fons de l'arxiu amb més profunditat, tal com explica Concepció Petit:

Concepció Petit

L'usuari pot accedir a la guia del tots els fons, i a partir d'aquí surten els fons que tenen la descripció feta


Un cop l'usuari ha localitzat el tipus de fons que necessita, pot reservar el document per consultar-lo al propi arxiu. En el futur, també s'oferirà una imatge digitalitzada dels documents a través de la xarxa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.