Sant Cugat commemora el centenari dels primers Jocs Florals de la ciutat


  • Comparteix:

Uns nous Jocs Florals commemoraran els 100 anys de la primera edició del concurs literari a la nostra ciutat. Els participants al certamen són 146 alumnes de 5è i 6è curs de quatre escoles de la ciutat.

Les obres presentades es divideixen en tres categories: temàtica amorosa, sentiment patriòtic i contingut religiós o espiritual. Aquesta divisió temàtica és fidel als Jocs Florals clàssics, com també ho són els premis. Les tres categories es premien amb una flor. El premi en la categoria de pàtria és una englantina, la poesia amorosa es premia amb una flor natural, i la religiosa amb una viola. Els premis consten, a més, d'un diploma i d'un obsequi que atorgarà la marca de material esportiu Reebok.

Escoltem el tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura.

Xavier Escura

Cent anys enrere es juntaven moltes coses i ara és diferent.


L'acte de lliurament de premis tindrà lloc el divendres 23 de novembre al Claustre del Monestir. Els 146 participants són alumnes de 5è i 6è curs de les escoles Gerbert d'Orlhac, Pins del Vallès, Thau i Avenç. Però a més, en l'acte es farà reconeixement als altres premis de poesia que enguany s'han celebrat a nivell local. Són els Jocs Florals de la gent gran i el Premi de Poesia Gabriel Ferrater per a centres de secundària.

Escoltem Escura.

Xavier Escura

Hi ha una efervescència d'actes d'aquesta mena i ens hems de felicitar.


L'acte comptarà amb interpretacions d'alumnes de l'escola de música Fusió. Perquè quedi constància de la commemoració del centenari dels primers Jocs Florals a Sant Cugat, es col·locarà una placa commemorativa al Claustre del Monestir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.