Emilio Botín cedeix a l'Arxiu Nacional els documents de l'antic Banc de Barcelona


  • Comparteix:

La seu de l'ANC es troba situada a Mira-sol

La seu de l'ANC es troba situada a Mira-sol

L'Arxiu Nacional de Catalunya ja és el dipositari de l'arxiu de l'antic Banc de Barcelona que fins ara estava en possessió d'Emilio Botín, president del Santander Central Hispano. La documentació cedida pel banquer ajudarà a entendre el passat econòmic de Catalunya.

La signatura d'Emilio Botín i del conseller d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Francesc Homs, va formalitzar l'acte de cessió del fons documental del Banc de Barcelona a l'Arxiu Nacional.

Emilio Botín va qualificar l'arxiu com 'una bona eina per conèixer l'activitat empresarial de la societat catalana de l'època, a més de ser una font d'informació importantíssima sobre els orígens del sistema bancari català'.

Recordem que el Banc de Barcelona va ser fundat el 1844 i es va convertir en el primer banc privat de l'Estat espanyol i l'eina financera de la industrialització. Va ser l'autèntic emissor de la moneda del país fins al 1874, any en què, mitjançant llei, el Banc d'Espanya es va apropiar del monopoli de l'emissió.

Després de diferents fusions i absorcions el Santander Central Hispano va ser, fins al dia d'ahir, el propietari del llegat del Banc de Barcelona. Aquest fons documental era en capses de cartró i contenia més d'un centenar de volums, així com accions i obligacions de l'entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.