Una plataforma nascuda a Sant Cugat promociona l'Autoedició' de música


  • Comparteix:

La Plataforma d'Autoeditors (PAE), nascuda a Sant Cugat, planteja una alternativa a les grans companyies discogràfiques i promou que siguin els propis grups els que editin els seus discs. L'associació agrupa diferents conjunts amb discogràfica pròpia d'arreu de l'Estat. L'entitat és una iniciativa de músics de Sant Cugat i Rubí, nascuda al 2003, i que ja compta amb una cinquantena de socis.

Gravar i posar un disc al mercat pot arribar a costar de mitjana uns 9.000 euros, sense tenir en compte la promoció, que és la part més cara. És per això, que la PAE ajuda a què cada grup de música crei la seva pròpia companyia discogràfica. L'agrupació també facilita aquest procés a aquells grup que no puguin constituir-se en empresa.

El president de PAE, Josep Coll, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' quina activitat desenvolupa la plataforma.

Josep Coll

Ajudem als artistes a crear la pròpia empresa, oferim assistència jurídica gratuïta. I pels grups que no poden crear la pròpia discogràfica hem creat un segell amb el que hem editat 60 discos.


Pau Riba , Mucho Muchacho o Kiko Veneno són alguns dels socis de la Plataforma d'Autoeditors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.