Èxit absolut a les vuit representacions de 'Pedra i Sang'


  • Comparteix:

Prop d'un miler de persones han assistit a alguna de les vuit representacions que s'han ofert enguany de l'obra 'Pedra i Sang'. Un èxit, segons l'organització, que per les properes edicions es traduirà en la incorporació d'una nova escena per tal d'adaptar-la als estudis històrics que s'estan realitzat sobre aquest període de la història de Sant Cugat.

En total, 'Amics de Pedra i Sang han ofert vuit representacions de la tradicional obra que narra, en forma de tragicomèdia, l'assassinat de l'abat Biure durant la missa del gall de l'any 1350 a mans de Berenguer de Saltells.

La directora escènica de l'obra, Dolors Vilarasau, valora així l'èxit.

Dolors Vilarasau

La valoració és molt positiva. Són vuit representacions amb entrades exhaurides, l'èxit artístic ha estat molt notable i hem incorporat actors joves, públic jove i de la comarca.


Enguany, l'espectacle ha incorporat diverses actualitzacions i al·lusions dins l'obra que s'han centrat en temes locals com el suport a les entitats, la manca d'habitatge i els porcs senglars, i temes més generals com les guerres, la fira de Frankfurt i la cadena Cope.

De cara el proper any, la representació d'aquest episodi de la història de Sant Cugat també incorporarà novetats com una nova escena. Vilarasau ho avança a Ràdio Sant Cugat.

Dolors Vilarasau

Pot ser que a la propera edició s'incorpori una escena nova. Cada vegada és més clar que va haver una implicació del rei en l'assassinat. Es podria incorporar una escena en aquest sentit.


D'aquesta manera, 'Amics de Pedra i Sang' volen ampliar aquesta tradició que ja compta, a més de les representacions oficials, amb l'organització de diverses rutes que simulen el camí que va recórrer Berenguer de Saltells fins a Sant Cugat, el tast de dolços típics d'aquella època i diverses lectures de l'obra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.