Sant Cugat homenatja la figura de Palau i Fabre


Temes relacionats

DOLORS VILARASAU: Homenatge de Sant Cugat a l'alquimista (13/mar/08)


  • Comparteix:

'Picasso representava per Palau i Fabre l'esperit de la modernitat '. Així s'ha expressat l'escriptor santcugatenc Sam Abrams en l'homenatge que ha rebut el recentment desaparegut Josep Palau i Fabre de mans de Sant Cugat a la Biblioteca del Mil·lenari. L'actriu Montserrat Carulla ha contribuït a l'acte amb un recital de textos del poeta acompanyada per la guitarra de Toti Soler.

L'escriptor Sam Abrams ha valorat el conjunt de l'obra de Palau i Fabre com un 'tot indisoluble'. Abrams ha dit que és una 'gran obra unitària' tot i que sovint és més conegut per la seva vessant picassiana.

En aquest sentit, Abrams ha afirmat que Picasso era un exemple per Palau.

Sam Abrams

Per Palau, Picasso representa l'encarnació en un artista de l'esperit de la modernitat.


El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, ha valorat la gran trajectòria de Palau i Fabra i sobretot el seu compromís d'autoexigència amb ell mateix i de servei al país.

L'acte ha estat organitzat conjuntament per l'Ajuntament i la Institució de les Lletres Catalanes i ha comptat amb la presència del tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, que ha presidit l'homenatge.

Josep Palau i Fabre va morir el passat 23 de febrer als 90 anys. Va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1988, el Premi Nacional de cultura el 1996 i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.